Ruth Jacott


Prijs op aanvraag

Alle bedragen zijn ter indicatie en gelden als vanaf prijs exclusief BTW, BUMA & Rider.

Boeken

Ruth Jacott

Ruth Jacott werd geboren in Paramaribo, Suriname. Als negenjarige verhuist zij naar Nederland en sinds haar zeventiende is zij professioneel bezig.

In 1986 wint Ruth met het VARA-team, Lisa Boray en Marielle Tromp, de eerste prijs op het Knokke Festival, en kan het grote werk beginnen.
1987 vertolkt Ruth de hoofdrol in de musical “Cats” van “Grisabella”. Deze rol speelt zij ook nog enkele maanden in Zwitserland.

In 1989 krijgt zij de rol van “Dinah” in de musical “A Night at the Cotton Club” met o.a. Humphrey Campbell en Madeline Bell. Voor haar prestaties in beiden musicals ontvangt Ruth in 1989, een “Zilveren Harp”.

1993 vertegenwoordigt zij Nederland op het  Eurovisie Songfestival in Ierland, met het nummer “Vrede”  behaalt zij een zesde plaats. Na het songfestival kreeg zij bekendheid bij het grote publiek. Vele CD’s met Nederlandstalig repertoire volgen de jaren daarop en bereiken de gouden, platina en dubbel platina status.

1995 komt Ruth Jacott met haar eerste theatertournee, daarna volgen er meer.
In 1996 besluit de Stichting Conamus haar te lauweren met een “Gouden Harp” vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap. Het juryrapport looft met name haar spectaculaire liveshows.

2007 Is Ruth Ruth te bewonderen in de theaters met haar indrukwekkende showproductie ‘A Touch Of Latin’ met enkele spaanstalige nummers, die later dat jaar op DVD uitkomt.

Seizoen 2007/2008 staat Ruth op de planken met de vertolking van “Billie Holiday”.
Uitgebracht door V&V entertainment en waarvoor Ruth de ‘”John Kraaijkamp Musical Award.” ontving voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. In deze intieme theaterproductie liet  Ruth Jacott, bijgestaan door drie tegenspelers en een combo bestaande uit vijf muziekanten, de roerige jazztijden herleven met wereldberoemde nummers.

2009 Zet Ruth weer een theatertour op touw en reist het hele land door onder de naam ‘Passie’
Ruth brengt een dubbelalbum uit eveneens onder de naam ‘Passie’. En 4 singles ‘Seki Marinda’, ‘Jammer Maar Helaas’, ‘Kom Dans Met Mij’ en ’Terug Bij Mij’.

2010
In het verlengde van de musical Billie Holiday verschijnt in 2010 het album “A Tribute To Billie Holiday”, opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Michael Abene.
2010 is ook het jaar dat Ruth Jacott ere gast was in het grote spektakel van de Toppers in de Arena Amsterdam. Dat jaar speelt Ruth een gastrol in het hlarische TV programma Het Spaanse Schaep, waarin ze de rol speelt van Josephine du Pré.

Ruth heeft in november 2011 de Edison Jazzism Publieksprijs gewonnen voor haar album ’A Tribute To Billy Holiday’.
In 2011 start Ruth i.s.m. V&V Entertainment een nieuwe theaterproductie ‘Simply The Best’, ruim 70 voorstellingen zijn er in de grote theaters in Nederland gegeven. Het theater programma bestaat uit liedjes van Jacott’s muzikale heldinnen uit de soul en jazz, zoals Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross, Beyoncé en vele anderen. Met indrukwekkende anekdotes en herinneringen meesterlijk verteld door Ruth zelf. Er is een DVD en CD van deze indrukwekkende productie uitgebracht.

2013 tourt Ruth Jacott door het land met de productie, i.s.m. Albert Verlinde Entertainment , ‘A Lady On Stage’ met wederom een live orkest. De titel is ontleend aan de prachtige moderne klassieker “Quiet please, there’s a lady on stage”.  Een lied dat prachtig beschrijft hoe het is om als vrouw alleen op het  podium te staan. Haar eigen successen wisselt ze af met de muzikale parels van andere Ladies. Geluk en verdriet, hoogtepunten  en dieptepunten, meezingers en  luistermomenten.

2014 In juli komt er een nieuwe single uit van Ruth ‘Verliefd Verward’. Ook de single ‘Hou Van Mij’ komt dat jaar uit.
Ruth brengt dat jaar eveneens een nieuw album uit ‘Ik Adem Je In’ geproduceerd door Ellert Driessen onder het label NRGY Music.

2015 Komt Ruth met de singles ‘Laat Me’ en ‘Iets’ uit.

2017 Tourt Ruth door het land met maar liefst 60 shows onder de naam RUTH.

Boeken?

Wil je meer informatie over de beschikbaarheid van Ruth Jacott? Neem dan contact op met ons voor meer informatie. Stuur een e-mail naar info@affino.nl, bel naar 013 2032 401 of stuur een whatsapp naar 013 2032 401.

Privacy Preference Center